Caramida sau BCA?

Mai intai de toate trebuie sa tinem cont de calitatea materialelor de construcție, de factorii financiari și nu în ultimul rând de confortul viitorului proprietar in noua locuinta cand vine vorba de ridicarea/dezvoltarea unui imobil

Când faci alegerea între cărămidă și BCA este indicat să ai în vedere aceste aspecte – raportul preț/calitate, rapiditate în execuție, eficiență, economie de materiale, rezistență, durabilitate etc.

Putem observa cu usurinta ca ,chiar daca este un compus foarte vechi pentru cei mai multi dintre noi caramida continua sa fie un etalon in clasa materialelor de constructie, dorita atat de catre marea majoritate dintre noi cat si dintre constructori

Sunt cunoscute și apreciate durabilitatea, siguranța și rezistența de care dă dovadă cărămida. Construcțiile din blocuri de cărămidă prezintă izolație fonică și termică, rezistență la foc/umiditate/insecte, stil, confort, stabilitate, valoare pentru viitor. Este de înțeles de ce, de-a lungul secolelor, oamenii preferau acest material pentru ridicarea caselor.

Cărămida este favorită și pentru dimensiunile sale. O grosime de 375mm a pereților exteriori este ideală. Iar cărămida prezintă această grosime.

BCA-ul pare o invenție care concurează serios cărămida. Fabricat din nisip, apă, ciment, respectiv calcar calcinat și var, acest produs natural reciclabil este un excelent termoizolator, mai ușor decât cărămida, rezistent la foc, simplu de instalat, cu o izolație fonică foarte bună și cu un raport preț-calitate de invidiat.

Manopera cu BCA este cu aproape 50% mai ieftină decât în cazul unei construcţii din cărămidă. Dar, pentru ca o casă executată din BCA să prezinte eficiență și calități superioare, este obligatoriu ca blocurile să fie aliniate perfect, mortarul să fie cel indicat de către producătorul de BCA, grosimea elementului să fie de 30cm, orice denivelare să fie înlăturată și praful rezultat în urma șlefuirii îndepărtatizolarea termică, fonică sau ignifugă, nu mai sunt necesare datorita caracteristicilor tehnice deosebite

Unul din inconvenientele BCA-ului constă în lipsa calităților portante. De aceea este recomandat doar pentru pereții care nu suportă greutatea imobilului, structura de rezistență fiind executată cu cadre din beton armat sau elemente metalice.

Compania S.C. COVEX CONSTRUCTII S.R.L., cu sediul in Brasov, este o firma privata infiintata in anul 2001. Evolutia dinamica a firmei in aceasta perioada a avut ca activitate principala lucrarile de constructii civile si industriale, cu predare la cheie, executate la un inalt nivel calitativ, castigandu-si astfel un renume bine meritat intre cele mai importante firme de profil din Romania.

Telefon

0268 58 18 03

0758 91 08 60

0731 22 11 00

Fax

0268 58 18 03

Adresa

  • Str. Zizinului nr. 119, incinta Carfil (cladirea administrativa), etaj. 1
  • Str. Piata Sfatului nr. 1